divendres, 27 de setembre del 2013

Un bon comunicador

Avui a la classe de COED hem parlat sobre com ha de ser i que ha de tenir un bon comunicador. Primer, la Rosa ens ha fet pensar a cada un de nosaltres un exemple d'una persona que fos un bon comunicador per a nosaltres, i una per una havíem de anar dien perquè per a nosaltres aquesta persona era un bon comunicar. Finalment hem fet una llista de tots els adjectius que han sortit a classe.

El bon comunicador que jo vaig escollir va ser Andreu Buenafuente




imatge extreta de: www.rac105.cat



Adjectius d'un bon comunicador

Empatia                                                                     

Dinamisme
Ritme
Correcció linguística
Velocitat
Gestos
Mirada
Experiència
Adequació
Seguretat
FluÏdesa
Riquesa lèxica
Qalitat de veu
Directe
Entonació
Humor
Objectivitat
Claredat
Imparcialitat
Vocalització
Ordenat/ada
Parcialitat
Humanitat
Proximitat

Per finalitzar escriuré tres idees que sintetitzen tot el que hem dit a classe:


1- El mes important que ha de tenir un bon orador és alló relacionat amb la veu.
2- No és una ciència exacte
3-La comunicació tè una part d'art, peró té una majoritària part de tècnica

Llengua i llenguatge

Avui a COED hem parlat sobre la diferència entre llenguatge i llengua. A continuació a aquesta entrada us parlare sobre la llenga i el llenguatge i les seves característiques.

Les llengües les llengues estan ben estructurades i tenen uns fonaments tan sòlids que són difícils de destruir.
En la llengua el nostre sistema de signes orals són els sons.

El sistema que ha de complir perquè es consideri llengua:

Pragmàtic (discurs o text): ús que en fem del text.
Semàntic (oració o paraula): la paraula o la frase ha de tenir significat.
Sintàctic (sintagma): nominal o verbal
Morfològic (morfema)
Fonètic (fonema o so): la llengua ha de tenir sons propis i diferenciats perquè sigui considerada llengua única.

El llenguatge és més que un mitjà de comunicació, és una eina per expressar emocions, desitjos, sentiments i pensaments. Gràcies al llenguatge tenim un nombre limitat de paraules i podem organitzar el món.
Les funcions que té el llenguatge:
El llenguatge i l’organització de l’entorn
El llenguatge i el pensament
El llenguatge i la memòria
El llenguatge i l'autoexpressió

El llenguatge és un do universal dels humans, és a dir, naixem amb aquesta capacitat. Qualsevol esser humà te aquesta habilitat. Aquesta habilitat fa possible l’aprenentatge lingüístic.

Les llengües són uns autèntics monuments de la naturalesa, ja que aquestes estan ben estructurades i tenen uns fonaments tan sòlids que són difícils de destruir.
En la llengua el nostre sistema de signes orals són els sons.

Crec que és molt important que sapiguem diferènciar i sapiguèr exactament que és la llengua i que és el llnguatge. Considero que se le hauria de donar mès importància de la que se li dona ja els éssers humans sóm el que sóm gràcies al llenguatge i  la llengua.


dimecres, 25 de setembre del 2013

Les webquests

Edu3.cat


Una webquest  és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats. (Definició consensuada a les segones jornades de Webquest, 2006)
Generalment, es tracta d'una pàgina que proposa als participants una història suggeridora per tal que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines d'Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, en un aprenentatge de descobriment guiat.
Les webquests es basen en el constructivisme, és a dir, en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir dels coneixements propis previs



Aquí us adjunto un video que hem hagut de veure per poder explicar que és una webquest. El video l'hem vist d'es del portal de edu3.cat que clican l'icone que hi ha adal hi podeu entrar si voleu.

VIDEO

Comencem pel principi

Hola! Benvinguts al meu bloc, em dic Mar i estic estudiant primer d'educació infantil. D'es de petita que he volgut ser mestre, m'agraden molt els nens, m'agrada molt ensenyar i aprendre coses noves. El meu objectiu en un futur és marxar a treballar a un país del tercer món, crec que allà encara està tot per fer, és necessita molta ajuda. Aquest estiu he estat a Bolivia de voluntariat amb nens i nenes d'una aldea anomenada Mercedes del Apere. Això m'ha fet obrir els ulls i adonar-men del que vull fer. A l'assignatura de Gestió de la informació i TIC ens fan escriure un blog en el qual haurem d'explicar el nostre dia a dia, les activitats que fem, les nostres experiències i el que nosaltres anirem experimentant com a futures mestres. Espero que tot aquell que llegeixi el meu blog li agradi i quedi satisfet amb la meva feina.



                                                        http://eslasalud.com/wp-content/uploads/2013/04/bebe.jpeg