dijous, 5 de desembre del 2013

Treballar amb word


Avui a GTIC, hem dedicat la classe a treballar coses útils per facilitar-nos la feina quan treballem amb el word.

Trucs del Word
 Com fer un índex: vaig a referencias, poso tabla de contenido, i poso tamba automática i em fa un índex amb els títols.
Si clico per exemple a referències control i clik m’en vaig directament a referències.
Per separar les coses (el index del contingut…) agafo i em poso alla on vull separar i poso ctrl i intro) i s’hem separa sol.

Com cambio el format del text de TOT el document. Selecciono una part del document, poso el format que vulgui, vaig a normal, apretó el botó dret i poso actualizar
Per a canviar la lletra, estil... canviarem només una paraula i després anirem sobre de l'estil, premem amb el botó dret i posem actualitzar.
·Control + inicio (per anar a dalt de tot de la pàgina).
·Control + fin (per anar al final de la pàgina).
·Control + enter (salt de pàgina).
Afegir portada (pàgina i el número al centre, ja que així queda concordat davant i darrera).
Per a citar amb números, anirem a referències, estil i posem ISO 690-Referència numèrica. També, podem utilitzar l'estil APA 5ª edició o APA Sisena edició.
·Control + fletxes dreta o esquera, serveix per saltar de paraules.
·Control + fletxes amunt o avall, serveix per saltar de paràgrafs.
Tambè hem apres a citar llibres, revistes... 





És important citar l'autor i l'any.Per tant, hem de col·locar el cursor després de la paraula que volem citar. Tot seguit, anem a referència i on ens diu afegir cita, posem agregar cita, després editar, escrivim noms i cognoms, agreguem i acceptem. A partir d'aquí, escriurem el títol i l'any.
Per afegir més coses anirem a mostrar "todos los campos bibliográficos". Seguidament, anirem a referències bibliografia, escrivim "trabajos citados" i canviem el títol per referències.
Una altre manera de citar, aquesta de manera mes breu sería:
Si ja hem citat l'autor en la frase, llavors anem a referències, afegir cita i un cop ens cita el titol, autor i any, premem sobre la fletxa de la cita i l'editem. Finalment, posem suprimir al títol i l'autor.
I la última manera de citar que hem pogu veure ha sigut: Afegim una frase del llibre i la posem entre cometes. 
Tot seguit, anem a referencies, insertar cita i premem la fletxa, l'editem, esborrem el títol i afegim el número de pàgina.

Per altra banda, hem après com citar una web. Per tant, com sabem si és una font fiable, es farà mirant els seus crèdits i coneguen-la. Si és un autor corporatiu, s'ha de citar el dia que les hem llegit. Seguidament, anirem a referències i afegir cita. Finalment, premem acceptar i ja la tenim citada. 
Aquesa classe m'ha estat molt útil ja que he après a utilitzar el word d'una manera molt mès ràpida. I hem après coses que no nomès utilitzarem per a gtic sinó sempre que haguem de treballar amb el word

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada