dijous, 24 d’octubre del 2013

Creative Commons (CC)


Què és Creative Commons?
Creative Commons és una organització dedicada a promoure l'accés a la cultura o a una major flexibilització de les lleis de propietat intel·lectual. És una autorització que fa l'autor de l'obra perquè els demés la utilitzin i puguin fer-ne copia.

Que permet Creative Commons?
Permet copiar, distribuir, comunicar públicament l'obra, transformar-la per fe-ne obres derivades a l'original.

Que vol aconseguir?
Que qualsevol autor d'una obra la pugui distribuir lliurement i estigui recolzat per unes lleis respecte els usos que se'n pot fer de la seva obra.
Dos bases de dades on podem buscar imatges o videos amb drets d'autor són: Flickr (no totes es poden agafar, s'ha de buscar) o commons.wikimedia.org. Un altre exemple, per baixar musica de manera legal és a travès de: jamendo.com

Com es posa Creative Commons i que són els drets d'autor (Copyright)

Els drets d'autor són una forma de protecció proporcionada per les lleis vigents en la majoria dels paisos per als autors d' "obres originals" incloent-hi obres literàries, musicals, artístiques i intel·lectuals.

En aquesta classe hem aconseguit una Llicència Creative Commons pel nostre bloc. Per aconseguir-la cal visitar: Creative Commons

This work is licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Unported License. To view a copy of this license, visit http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.en_US.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada