diumenge, 17 de novembre del 2013

La tragèdia de Filipines

El tifó ' Haiya ', un dels més forts de la història de les Filipines , ha canviat radicalment el paisatge de la costa d'algunes illes de l'arxipèlag , on es calcula que ha causat més de 10.000 morts i ha deixat un paisatge de destrucció total i en completa desesperació als afectats .

La ciutat de Tacloban , fins avui la més afectada del país , a la província oriental de Leyte , va ser de les primeres que va colpejar ' Haiya ' , denominat Yolanda a Filipines , amb ràfegues de vent de fins a 315 quilòmetres per hora en el matí del passat divendres.

Abans de l'arribada del tifó , diverses ONG es van desplaçar a la zona , ja que els experts preveien que Leyte seria molt afectada pel tifó , però poc van poder fer per ajudar els 218.000 habitants de Tacloban durant les més de sis hores que la tempesta va assotar la ciutat .

A més d'enfrontar a vents sostinguts de més de 250 quilòmetres per hora i una incessant tromba d' aigua , Tacloban haver de suportar una pujada del nivell de la marea de més de dos metres .

Fins a quatre milions de nens es poden haver vist afectats, segons xifres divulgades aquest diumenge per Unicef​​.

L'agència de l'ONU per a la infància i la joventut va indicar que està accelerant l'enviament de subministraments d'urgència a les zones més danyades.

Unicef ​​va explicar que ja ha mobilitzat aliments per a nens, aigua i material sanitari i higiènic parell ajudar a un màxim de 3.000 famílies, que es distribuiran a la zona de Tacloban tan aviat com sigui possible l'accés.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada